Alonso gaat 2021 team launch Alpine F1 missen

door Jay Hartman
Alpine-Site-version

Fernando Alonso is niet aanwezig tijdens de teamlancering op 2 maart. Dat meldt Racefans. De Alpine rijder, die eerder deze maand zijn kaak brak bij een fietsongeluk, zal zich gaan richten op de voorbereidingen op het aankomende seizoen. 

Alonso verwondde zijn kaak door een aanrijding met een auto twee weken geleden in Zwitserland. Daarbij moest hij een operatie ondergaan aan zijn bovenkaak. Hij werd op 15 februari ontslagen uit het ziekenhuis. Alonso miste ook al de testdagen van Alpine op het Paul Ricard-circuit eerder deze week. Teamgenoot Esteban Ocon was wel aanwezig, evenals Christian Lundgaard die een van Alpine's junior coureurs is.

Teamlancering

Alonso zal de media-activiteiten volgende week uitzitten, volgens het team. “De hygiënische situatie en de bijbehorende regelgeving staan ​​hem niet toe om communicatie- en marketingactiviteiten te doen terwijl hij bezig is met zijn cruciale voorbereiding op het seizoen.” De lancering zal tevens volledig online gehouden worden. Esteban Ocon en de nieuwe aangestelde racedirecteur Davide Brivio zullen wel aanwezig zijn.

Lees ook: ‘Alpine krijgt Williams als klanten- en juniorenteam’

Lees ook: Jack Plooij: ''Alonso maakt het verschil bij Alpine''

Lees ook: Alpine F1 onthult nieuwe auto op 2 maart

door Jay Hartman

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden