Alonso herinnert zich 'zwaar stuurgevoel' bij crash

images_Formule1_2015_nieuws-maart_Ferando_Alonso_McLaren-Honda_Jerez_2015

McLaren heeft onthuld dat Fernando Alonso vlak voor zijn crash in Barcelona voelde dat hij ineens heel zwaar moest sturen. Het team monteert hierom een extra sensor op de auto om meer data te verzamelen.

"Terwijl er niets zichtbaar was in de uitgebreide telemetriegegevens, en ook niets abnormaals in de daaropvolgende reconstructies en laboratoriumtests, herinnert Fernando zich dat hij voorafgaand aan het ongeval ineens heel zwaar moest sturen," aldus een verklaring van McLaren, die vandaag is vrijgegeven. Het voegde daar aan toe: "Daarom heeft het team een ​​extra sensor gemonteerd op de auto, om onze dataverzameling te vergroten."

Over Alonso zelf zegt het team: "Fernando kijkt er heel erg naar uit om weer in de auto te stappen en een substantiële bijdrage aan onze gezamenlijke inspanningen met Honda te leveren." De tweevoudig wereldkampioen is onderweg naar Maleisië voor de tweede Grand Prix van het seizoen. Een laatste test met de FIA-medici op donderdag moet hem zijn definitieve startbewijs geven.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen