Alonso hoopt met andere strategie punten te pakken

jm2104de220

Fernando Alonso kwam net wat snelheid tekort in de Alpine en start de Grand Prix van Saoedi-Arabië als dertiende. Geen fijne uitgangspositie voor Alpine dat in gevecht is met AlphaTauri om de vijfde plek in het constructeurskampioenschap. De Spanjaard hoopt wat goed te maken tijdens de race en toch punten te pakken.

Alonso zegt na afloop van de kwalificatie tegen Ziggo Sport dat hij problemen had met de balans van de auto. Dat is jammer aangezien de auto snel leek in de trainingen van vrijdag. "We waren niet in de juiste positie en we waren gewoon niet snel genoeg", zegt de Spanjaard. Hij hoopt dat hij door het hier en daar veranderen van de strategie toch nog punten kan pakken tijdens de race.

Snelle ronde van Max

Alonso was zichtbaar meer geïnvesteerd in de bijna pole-ronde van Max Verstappen voorafgaand aan zijn interview met Ziggo Sport. Samen met Daniel Ricciardo keek hij aandachtig naar de Nederlander op de schermen en ze waren onder de indruk van de snelheid van de Nederlander. Voordat Verstappen natuurlijk de muur raakte. Over zijn eigen rondje was de Alpine-coureur daarna ook kort maar krachtig: "Je kunt meer bereiken vanaf plaats drie dan plaats dertien."

Lees ook: Max Verstappen over P3: “Teleurstellend”

Lees ook: Valtteri Bottas: “Wil race winnen, maar focus ligt op titels”

Lees ook: Hamilton op pole in Saoedie-Arabië, Verstappen raakt muur

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen