Alonso na vijfde plek: Ik heb genoten vandaag

alonso spanje

Fernando Alonso is uiterst tevreden met het verloop van de Grand Prix van Brazilië. De tweevoudig wereldkampioen liet in een spectaculaire race zijn klasse opnieuw zien. Met een vijfde plek evenaart hij zijn beste klassering van het jaar.

Tijdens de sprintrace eerder in het weekend verliest hij niet alleen zijn voorvleugel, maar ook zijn kalmte, omdat na contact met zijn teamgenoot Esteban de voorvleugel van de Alpine A522 moest worden verwisseld. De Alpine-rijder komt bij de sprint als achttiende over de streep, punten op zondag lijken een moeilijke taak.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial)

Strategisch geluk

Het wordt uiteindelijk een middag om niet te vergeten voor Alonso, hij finisht de race als vijfde. Op pure snelheid een Red Bull op de baan inhalen is iets wat het hart van de fanatieke Alonso sneller laat kloppen: "Het was echt geweldig vandaag. We hadden betere banden en daardoor konden we Checo inhalen en jagen op Leclerc", zo laat hij weten tegenover F1.com. Met een driestopper en een gelukkige safetycar werkt de strategie van Alpine voor de Spanjaard wel: "We deden het anders dan de rest, dus het leek op een verloren race te lijken, maar met de safetycar konden we de laatste paar ronden veel goedmaken."

Constructeurskampioenschap

Terwijl Alonso en Ocon beide punten scoren, laat de concurrent in het constructeurskampioenschap McLaren het liggen. Het Engelse team verliest beide coureurs en verlaat Brazilië puntloos. Alpine gaat met een voorsprong negentien punten richting het laatste weekend in Abu Dhabi waar de strijd om de vierde plek zal worden beslist.

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden