Alonso onder indruk van Ocon: "Erg toegewijde coureur"

Alonso-alpine

Fernando Alonso is onder de indruk van zijn teamgenoot Esteban Ocon. Alonso zei dat in gesprek met Autosport. Volgens de Spanjaard is de 24-jarige een erg professionele coureur en toegewijd aan zijn team Alpine F1. 

Tijdens de tweede grand prix in Imola wist Ocon zowel in de kwalificatie als de race voor Alonso te eindigen. Het was voor eerst sinds Maleisië 2017 dat Alonso verslagen werd door zijn teamgenoot tijdens de kwalificatie. De tweevoudig wereldkampioen heeft niets anders dan lof voor zijn compagnon bij de Franse renstal.

"Ik ben absoluut onder de indruk en ik ben blij dat Esteban mijn teamgenoot is", vertelt Alonso. "Hij is erg professioneel, hij werkt heel hard en niet alleen op de circuit maar ook in de simulator. We hebben veel dingen gedeeld. Terwijl we beiden in de simulator zitten, proberen we goed samen te werken om de auto te verbeteren."

Alonso-Imola-alpine-f1-700x467
(c) Foto: Media Alpine Racing

Vooral de toewijding van Ocon kan Alonso waarderen, omdat beide coureurs daar profijt van hebben.

"Ik weet dat hij veel toewijding heeft voor het team. Het is goed voor beide coureurs als je een teamgenoot hebt die heel hard werkt en hij doet dat. Tegelijkertijd wil je net zo snel zijn als je teamgenoot of elke keer een iets sneller. In Imola was ik dat niet maar ik wil dat tijdens de volgende race opnieuw proberen", besluit Alonso.

Lees meer:

Alonso: "Ik zou beter moeten zijn"

Allard Kalff: "Ik zeg dat Alonso het einde van het jaar niet haalt"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden