Alonso ontkent complottheorieën over uitvalbeurt Spa

alonso_mclaren

Fernando Alonso stelt dat hij tijdens de Grand Prix van België wel degelijk een motorprobleem had en daardoor uitviel.

De 35-jarige Spanjaard parkeerde zijn McLaren-Honda halverwege de race in de pits. De tweevoudig wereldkampioen reed kort na de start op de zevende plaats, maar werd al snel door veel coureurs ingehaald en kwam buiten de top tien terecht.

Alonso klaagde steen en been over de boardradio en kwam uiteindelijk binnen om zijn race te staken. Honda verklaarde na afloop dat er op de data niet te zien was dat Alonso een motorprobleem zou hebben gehad. Verschillende analytici en fans trokken daarop de conclusie dat Alonso zijn auto (zonder technisch probleem) moedwillig in de pits had gezet.

"Het lijkt erop dat mensen vergeten dat ik al drie jaar vecht om Q1 uit te komen", zegt Alonso aan de vooravond van de Italiaanse Grand Prix. "Een paar rondes voordat ik uitviel had ik problemen met de krachtbron. Ik voelde dat ik de motor op zou blazen als ik door was gereden. Daarop besloot het team om me binnen te halen."

Alonso scoorde tot dusver tien punten in het wereldkampioenschap en staat daarmee op de vijftiende plaats. McLaren-Honda staat met elf punten op de negende positie.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen