Alonso rijdt 113 rondes in LMP1-auto: 'Le Mans is toekomstig doel'

DMRvNTLX0AYS2-x

Fernando Alonso heeft zondag tijdens de WEC-rookietest in Bahrein 100 rondes gereden in een LMP1-bolide van Toyota. De tweevoudig wereldkampioen Formule 1 genoot met volle teugen.

Alonso noteerde in Sakhir de vijfde tijd. Hij moest drie seconden toegeven op de snelste tijd van de dag van Timo Bernhard. Toyota gaf na afloop aan dat Alonso geen kwalificatierun had gesimuleerd. "Het was een geweldige dag. Een test in een LMP1-wagen is mooi voor iedere coureur", zei Alonso na de test. "Deze auto's zijn geweldig om in te rijden, ze zijn heel consistent."

De 36-jarige Spanjaard wilde nog niet zeggen of hij namens Toyota al deelneemt aan de komende editie van de 24 uur van Le Mans, die op 16 en 17 juni 2018 wordt verreden. "Op een dag zou het mooi zijn", zei hij. "Ik weet nog niet precies wanneer, maar een wedstrijd als de 24 uur van Le Mans is zeker een van mijn doelen in de toekomst."

Alonso vervolgde: "Ik wilde al jaren lang deze auto testen. Vandaag kwam eindelijk dat moment en daar heb ik van genoten. Het voelde als een cadeautje."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen