Alonso: ''Sainz heeft een geweldige toekomst in de F1''

DMRvNTLX0AYS2-x

Fernando Alonso gelooft dat Carlos Sainz een geweldige toekomst tegemoet gaat in de Formule 1. Dat heeft hij verteld aan Sky F1 tijdens de voorbeschouwing op de virtuele Spaanse Grand Prix die zondagavond gehouden werd.

Sainz kende in 2019 een geweldige ontwikkeling door. Hij kwam van Renault over en verving zijn landgenoot Alonso bij McLaren. Hij werd zesde in het kampioenschap en wist tijdens de Grand Prix van Brazilië zijn eerste podiumplek te scoren. Alonso geeft aan dat hij onder de indruk is van zijn Spaanse ex-collega.

''Carlos doet het geweldig en niet alleen vorig jaar'', begint Alonso. ''Ik denk dat vorig jaar het hele team een ​​goed seizoen heeft gehad en Carlos was er op het juiste moment, op de juiste plaats. Maar ik denk dat hij vanaf het begin, al voor Toro Rosso, het heel goed deed. Hij had in het begin Max Verstappen als teamgenoot, wat nooit het makkelijkste is, en toen had hij Nico Hulkenberg bij Renault. Dus hij heeft altijd zware concurrentie gehad en hij was altijd heel erg competitief. Het is geweldig voor het land, voor Spanje en ik denk dat hij een geweldige toekomst tegemoet gaat in de Formule 1'', besluit hij.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen