Alonso ziet gras of grind niet als vervanging voor uitloopstroken

DE3lSVbWsAAVaXd

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso is het eens met wedstrijdleider Charlie Whiting dat gras of grind geen vervanging kan zijn voor geasfalteerde uitloopstroken in de Formule 1. Naar aanleiding van de rel rond Max Verstappen die gestraft werd voor het met vier wielen buiten de racelijn terecht komen stond het onderwerp hoog op de agenda van de rijdersbriefing in Mexico.

Max Verstappen opperde tijdens deze briefing dat er gras of grind naast de kerbstones zou moeten komen te liggen om afsnijden onder de coureurs te ontmoedigen. Veel van de rijders waren het met Verstappen eens alleen Charlie Whiting is van mening  dat simpelweg meer grind en gras neerleggen in plaats van asfalt problemen zou geven. Alonso sluit zich daar bij aan.

"Ik denk dat er tijdens de Porsche Cup en Formule 2-races allemaal rommel op de baan komt”, aldus Alonso. "Het zal voor ons alleen maar moeilijker worden om een schone racelijn te krijgen in onze sessies. Ik denk dat we ons bewust moeten zijn dat wij niet de enige raceklasse zijn die op de circuits in actie komen tijdens een raceweekeinde of daarbuiten. Je hebt bijvoorbeeld ook nog de MotoGP, zij hebben weer compleet andere veiligheidsmaatregelen nodig. Ik denk dat het bijzonder moeilijk is om alles met elkaar te verzoenen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen