Alpine: Fernando Alonso versus Esteban Ocon

door Tim Koenders
Premium update
Esteban Ocon Fernando Alonso Alpine
Premium update

Nu het Formule 1 seizoen van 2022 erop zit is het tijd om te gaan kijken naar de onderlinge resultaten. In dit artikel komen de teamgenoten van Alpine, Fernando Alonso en Esteban Ocon, aan bod. Wie heeft dit seizoen de beste prestaties neergezet? Grand Prix Radio zet het op een rijtje.

Het team van Alpine won in 2022 de strijd om de vierde plaats in het kampioenschap. In 2021 eindigde Fernando Alonso vóór Esteban Ocon in het kampioenschap. Dit seizoen had de Spanjaard veel pech in verschillende races. De tweevoudig-wereldkampioen verloor naar eigen zeggen tientallen punten door bijvoorbeeld uitvalbeurten, slechte pitstops of een verkeerde strategie. Het teleurstellende seizoen is ook direct het laatste seizoen van Alonso bij Alpine. Esteban Ocon had minder pech en kon bijna iedere race strijden om een goed aantal punten. Maar hoe deden de coureurs het ten opzichte van elkaar.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden