'Alpine krijgt Williams als klanten- en juniorenteam'

door Coen Versteeg
Alpine-F1-team-2021-1

Williams lijkt het klanten- en juniorenteam van Alpine te worden. Dat meldt La Gazzetta dello Sport. Williams leek eerst nog intensiever met Mercedes te gaan samenwerken, maar dat lijkt nu van de baan. 

De nieuwe CEO van Alpine, Luca de Meo, wil met Alpine aansluiten bij de top. De Meo wil daarom zoals de grote teams een klantenteam. La Gazzetta zegt daarover: "De ambities zijn groot en het is voor De Meo duidelijk dat zolang Alpine alleen is, zij niet is opgewassen tegen de topteams. Zo heeft Mercedes: McLaren, Aston Martin en nu nog Williams als klantenteams, Ferrari heeft Haas en Alfa Romeo, en Red Bull heeft AlphaTauri." Hoe meer teams je motor hebben, hoe meer data. Die data kan dan weer gebruikt worden om de motor te verbeteren.

Juniorenteam

Naast het klantenteam zal Williams ook het juniorenteam worden. Dat zou een groot voordeel voor Alpine zijn, wat nu geen plekken voor aanstormend talent uit de eigen academy heeft. Met Williams als juniorenteam is het mogelijk talenten een kans bieden in de Formule 1. De deal gaat waarschijnlijk vanaf 2022 in.

Lees ook: Jack Plooij: ‘’Alonso maakt het verschil bij Alpine’’

Lees ook: Williams rijdt eerste meters met nieuwe bolide

Lees ook: Volgens Alonso kan het alle kanten op gaan bij Alpine

door Coen Versteeg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden