Alpine valt uit tijdens Grand Prix van Amerika en scoort niet

jm2124oc158

Fernando Alonso en Esteban Ocon waren in een hevig gevecht verwikkeld met de Alfa Romeo's maar moesten allebei het strijdtoneel vroegtijdig verlaten. Geen punten voor Alpine in de Grand Prix van Amerika. Alonso was het onderwerp van gesprek door zijn gevecht met Alfa Romeo waar hij niet blij mee was. 

"Ik snap wat er aan de hand is. Als Kimi Räikkönen mij buiten de baan passeert mag het, maar als ik het doe mag het niet", zegt Alonso tegen Ziggo Sport na afloop van de race. "De stewards maken beslissingen op basis van nationaliteiten en privileges." Dat zijn stevige woorden van de Spanjaard die zich al eerder had uitgelaten over de straffen die de stewards en de FIA uitdelen aan bepaalde coureurs.

Gevecht met Alfa Romeo

Zowel Alonso als Ocon waren aan het strijden om de punten met beide coureurs van Alfa Romeo. Daarbij liep Ocon aan het begin van de race al schade op aan zijn voorvleugel. Hij vertelde na afloop dat hij daardoor de hele race moest compenseren. Uiteindelijk viel hij uit met technische problemen. Teamgenoot Alonso viel even later ook uit met een kapotte achtervleugel. Hij liet weten dat hij daar met het team nog extra over moet praten over wat daar precies gebeurd is.

Over het algemeen dus een teleurstellende race voor Alpine: "We kwamen naar Amerika om ze een show te geven, maar dat konden we uiteindelijk niet afmaken", aldus Alonso.

Lees ook: Fernando Alonso: “Herta past goed in Formule 1”

Lees ook: Pérez had het zwaar: “Drinksysteem werkte na ronde één al niet meer”

Lees ook: ‘Las Vegas mogelijk derde Amerikaanse Grand Prix’

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen