Alpine: Weinig geluk de eerste drie raceweekenden

alonso sprint imola

Alpine heeft weinig geluk gehad de eerste drie raceweekenden. Beide coureurs zijn nog niet tevreden met wat de auto laat zien. Ze spreken zich er tegen F1.com over uit. 

Fernando Alonso was onderweg om de snelste tijd neer te zetten, maar door een hydraulische fout ging dat feestje niet door. "We raakte het hydraulische systeem kwijt, hierdoor kon ik niet meer schakelen en had ik geen stuurbekrachtiging meer", vertelt Alonso. 

Ook Esteban Ocon miste iets om meer te kunnen vechten. "We hadden niet alle potentie van de auto vandaag. De performance is daar, maar we missen de pace", aldus de Fransman. Die ondanks het missen van de pace P8 is gekwalificeerd. 

Vechten voor pole

Alonso denkt dat hij met zijn rondetijden pole position had kunnen pakken, maar dat ging in de laatste sector de mist in. "Ik denk dat we hadden kunnen strijden voor pole position vandaag. Ik heb lang op dat moment gewacht, maar helaas zit het geluk ons al drie raceweekenden niet mee", zegt de Spanjaard. Hij hoopt wat punten te kunnen pakken tijdens de race morgen. "Een podiumplek was mogelijk geweest, maar nu hoop ik punten te kunnen pakken. We missen helaas een mooie mogelijkheid."

"Ik voel me niet comfortabel"

Door wat aanpassingen aan de auto voelt Ocon zich minder comfortabel in de auto. "We hebben gisteren en vandaag aanpassingen aan de auto gedaan. Ik voel me al sinds gisteren niet meer comfortabel, wat me een beetje teleurgesteld maakt", vertelt Ocon. Ondanks dat is hij wel tevreden met zijn achtste positie. Hij hoopt te kunnen vechten met Mclaren en Mercedes tijdens de race. "Morgen wordt het close fighting met de Mclarens en hopelijk ook de Mercedes, dat zou goed nieuws zijn."

 

Lees ook: Lewis Hamilton aast zondag op podium

Lees ook: Carlos Sainz: Auto wilde niet starten

Lees ook: George Russell: Verrassend dat een McLaren sneller is

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen