George Russell: Verrassend dat een McLaren sneller is

3639737

Mercedes-coureur George Russell verbaast zich over het feit dat er een McLaren voor hem gekwalificeerd is. Dat vertelde de Brit aan F1.com.

"Het was verrassend om te zien dat er een McLaren voor ons staat hier", vertelde Russell. "Ze zijn ineens weer wat sneller dit weekend zo lijkt het. Voor nu, is het wat het is, maar morgen verwacht ik dat we sneller zijn. Zeker met een lichtere auto moeten we de McLaren's te snel af zijn."

Leermomenten

Russell ziet dat Mercedes ook op Albert Park genoeg momenten heeft waarvan geleerd moet worden, met name op het gebied van porpoising. "Ook vandaag hebben we weer dingen gehad waar we van moeten leren. De auto stuitert ook hier weer enorm en dat limiteert ons in de snellere bochten. Dat kost erg veel in de rondetijden. Dat stuiteren wordt morgen in al die rondjes die we moeten rijden ook een probleem. Voor nu is P5 en P6 voor ons een goede prestatie."

Verwachtingen

Russell is duidelijk over wat hij zondag in de race verwacht. "Er is voor ons geen enkele reden om niet voor de McLaren-wagens te eindigen. Als dat lukt, moeten we ook proberen Carlos Sainz achter ons te houden. Hij start achter ons en die is duidelijk veel sneller dan dat wij zijn. Als alles naar plan verloopt zou vierde en vijfde plek een goede prestatie voor ons zijn."

Lees ook: Hero or Zero: VT3 & kwalificatie Grand Prix van Australië

Lees ook: Charles Leclerc: Erg blij met pole

Lees ook: Sergio Pérez: We hadden een verkeerde strategie

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen