Charles Leclerc: Erg blij met pole

10-saturday-monza

Ferrari-coureur Charles Leclerc is erg blij met het behalen van de pole position voor de Grand Prix van Australië zondag. Dat vertelde de Monegask kort na het behalen van de pole tegenover Johnny Herbert.

"Het voelt goed om hier op pole te staan", sprak Leclerc. "Op deze baan heb ik in het verleden altijd moeite gehad. Dat het nu goed gaat zorgt voor een extra goed gevoel. Dit weekend hebben we als team hard gewerkt, maar we hadden wel een paar slordige vrije trainingen achter de rug. Ik kon wat goede rondjes afwerken, maar een stint aan elkaar knopen lukte niet. In Q3 viel wel alles samen, dat voelt goed."

HE’S DONE IT AGAIN 🤩

WHAT 👏 A 👏 LAP 👏#essereFerrari 🔴 #AusGP @Charles_Leclerc pic.twitter.com/xjMStVDnRL

— Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) April 9, 2022

Concurrentie van Red Bull

Met de snelste ronde in de kwalificatie onderstreept Leclerc zijn goede vorm. De Monegask gaat aan de leiding van het kampioenschap en wil die leiding zondag tijdens de race uitbouwen. Of dat gaat lukken, dat weet de Ferrari-coureur nog niet. "De auto voelt erg lekker om in te rijden, maar de Red Bull's zijn ook heel snel. Dat hebben we tijdens de tweede vrije training gezien in de lange stints met veel benzine aan boord."

Belangrijke start

De polesitter hecht voor de start van zondag erg veel waarde aan het van kop af aan vertrekken. Uit het verleden blijkt dat inhalen op het circuit van Albert Park bijzonder lastig is. "Alles is mogelijk tijdens de race. We moeten een goede start hebben en dan kunnen we de pole position verzilveren", besloot Leclerc.

Lees ook: Helmut Marko hoopt op langer porpoising-probleem bij Ferrari

Lees ook: Toto Wolff lovend over Max Verstappen: Niet zijn laatste wereldtitel

Lees ook: Charles Leclerc pakt pole position in Australië

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden