Helmut Marko hoopt op langer porpoising-probleem bij Ferrari

door Jacobine van den Berg
Header liveblog 1 Bahrein

Helmut Marko ziet problemen bij Ferrari op het gebied van porpoising. Via de helmet cam was dit tijdens de training ook goed zichtbaar. De Red Bull Racing-adviseur maakt er geen geheim van dat hij hoopt dat dit probleem nog even blijft 

Tegenover Auto, Motor und Sport zegt de Oostenrijker als porpoising bij Ferrari dit weekend zo'n groot probleem blijft, het een voordeel is voor Red Bull. Ook zal het nog een flinke opgave kunnen worden om de race volledig te rijden. Het is dat, of de balans en de setup van de auto veranderen. Iets wat Ferrari veel prestatie en snelheid kan kosten. Marko hoopt op dat eerste. "Ze kunnen op die manier geen raceafstand rijden. Noch de coureurs, noch de auto's."

training australie perez

Vrijdag

Red Bull kon zich tijdens de tweede vrije training verbeteren ten opzichte van de eerste vrije training, toen het gat met Ferrari nog te groot bleek. Marko zag ook dat Red Bull dichter bij de juiste setup kwam gedurende de vrijdag. "In de eerste training hebben we iets geprobeerd dat werkte in de simulator, maar helaas niet op de baan. Toen we teruggingen naar de vertrouwde set-up met meer downforce, ging het beter. We missen nog wat tractie in de langzame bochten, maar toch konden we Leclerc bijhouden in de longrun", sluit hij af.

Lees ook: Gianpiero Lambiase krijgt promotie binnen Red Bull Racing

Lees ook: Mercedes-coureurs gefrustreerd over eigen bolide W13

Lees ook: Vettel naar stewards na besturen van scooter op racebaan

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden