Mercedes-coureurs gefrustreerd over eigen bolide W13

Header liveblog 1 Bahrein

Mercedes heeft geen winnende auto en zowel Lewis Hamilton als George Russell zijn hier niet erg over te spreken. Beiden coureurs geven na VT1 en VT2 in Australië aan dat de auto niet doet wat het team wilt en alleen maar slechter presteert na veranderingen. Een P11 en P13 laten de moed in de schoenen zakken.

Lewis Hamilton noemt de situatie 'frustrerend' en geeft aan dat geen enkele verandering een positieve impact heeft. "Ik voel me oké, maar ben ook erg gefrustreerd van binnen. VT1 was beter dan VT2. Geen enkele verandering had namelijk een impact op het gedrag van de auto in VT2."

LH44 Melbourne interview
Foto: Mercedes AMG F1

1,2 seconden te langzaam

Er is volgens Hamilton momenteel niet veel wat het team kan doen om de porpoising en het gedrag van de bolide beter voor elkaar te krijgen. "Zelfs al rijd je voor je gevoel een goede ronde, ben je 1,2 seconden langzamer dan de kop van het veld", zo vervolgt de zevenvoudig wereldkampioen.

George Russell geeft later aan dat vooral het stuiteren van de auto, ook wel porpoising genoemd, erg voelbaar is in bocht 9. "Het is denk ik zelfs het ergste stuk waar ik het tot op heden heb meegemaakt", zegt hij. "Ik denk alleen dat dit iets is waar wij als coureurs mee moeten leren omgaan voor zolang het duurt."

Ver van de top

"Er zijn verschillende auto's in het middenveld van de grid die ons nog voor zijn. We zitten al helemaal ver van de kop van het veld vandaan. We moeten vannacht hard doorwerken en kijken wat we kunnen verbeteren", aldus George Russell.

GR63 Melbourne
Foto: Mercedes AMG F1

Of Russell het rijden zelf nog steeds even leuk vind als eerst, had geen vraag hoeven te zijn. "Natuurlijk. Racen blijft het mooiste wat er is, vooral op circuits als deze in Melbourne. Al is het gevoel natuurlijk een stuk beter als je jouw naam bovenaan de tijdlijst ziet staan aan het einde van een sessie. Helaas zitten wij hier nog erg ver vanaf."

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Australië

Lees ook: Carlos Sainz pakt snelste tijd in VT1 voor GP van Australië

Lees ook: Alles over de nieuwe Grand Prix Radio-app, mét sliderfunctie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden