Carlos Sainz pakt snelste tijd in VT1 voor GP Australië

alonso sprint imola

Na een week rust landen de Formule 1-coureurs in Melbourne voor de Grand Prix van Australië. Carlos Sainz heeft de snelste tijd in handen in de eerste vrije training, gevolgd door teamgenoot Charles Leclerc en Sergio Pérez. Max Verstappen rijdt de vierde snelste tijd.

-Liveblog gesloten-

Update 06:03

De tweede vrije training start om 8.00u Nederlandse tijd. Volg VT2 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 06:00

De vlag hangt uit en dat betekent het einde voor deze vroege eerste vrije training in Melbourne. Carlos Sainz heeft de snelste tijd in handen, gevolgd door teamgenoot Charles Leclerc en Max Verstappen. De Mercedes en McLaren-auto's maken indruk in de eerste training. Beide teams zijn weer terug te vinden in de top tien, alleen George Russell valt er nét uit op P12. 

Update 05:58

De Red Bulls blijken niet de beste vrienden van George Russell te zijn als de coureur weer op de radio klaagt dat er een Red Bull in de weg zit.

Update 05:55

Met vijf minuten te gaan zijn bijna alle coureurs op de baan te vinden om de laatste snelle rondes te rijden. Pérez is daar goed mee bezig en pakte de derde plaats over van Verstappen. 

Update 05:51

Het licht staat weer op groen en de coureurs mogen de baan weer op. Max Verstappen maakt een proefstart aan het einde van de pitstraat.

Update 05:46

En er is een rode vlag op de baan! Sebastian Vettel's Aston Martin rookt vanuit de achterkant en is naast de baan gestopt. De coureur probeert zijn auto te redden en heeft snel een brandspuit in handen. Sebastian Vettel is meteen in actie gekomen en helpt de marshalls om zijn auto zo snel mogelijk van de baan te halen. 

Update 05:45

Nog een kwartier te gaan op het Albert Park circuit. Carlos Sainz heeft momenteel de snelste tijd in handen (1:19.806), gevolgd door Leclerc, Verstappen, Norris en Ocon.

Update 05:43

Waar Mercedes en McLaren weer snelheid gevonden lijken te hebben, heeft Haas het ondertussen wat moeilijker. Zowel Kevin Magnussen als Mick Schumacher bungelen onderaan in het veld. Een slechte start voor Haas, terwijl ze een goede indruk maakten in Bahrein en Saoedi-Arabië waar Magnussen in beide races punten binnensleepte voor het team.

Charles Leclerc maakt een proefstart in de pitlane maar maakt een uitstapje in het grind in de eerste bocht. Hij staat momenteel op de tweede plaats.

Update 05:40

Volg VT1 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg dit liveblog!

Update 05:37

Na twee slechte races in Bahrein en Saoedi-Arabië ziet het er iets beter uit voor McLaren in Australië. Lando Norris en Daniel Ricciardo zijn deze training constant te vinden in de top tien. Ze stonden een lange tijd op P5 en P6, maar de Mercedes-mannen lijken ook snelheid gevonden te hebben en rijden ook naar snelle tijden in de top tien. Er is een snelle gele vlag in de derde sector als Fernando Alonso in de ronde spint.

Update 05:35

En daar is Charles Leclerc die de snelste tijd van Verstappen overneemt! Het ziet er weer naar uit dat we een spannende strijd tussen de Ferrari en Red Bull krijgen. Kevin Magnussen verremt zich ondertussen en belandt in de grindbak. De Haas-coureur kan gelukkig zonder al te veel schade doorrijden. 

Update 05:33

De Mercedes-coureurs zijn nog niet veel in beeld geweest. Hoewel ze in de eerste helft van de training nog onderaan de lijst bungelden rijdt Hamilton naar de snelste vijfde tijd. George Russell werd even in de weg gezeten door de Red Bull van Sergio Pérez. 

Sebastian Vettel maakt een goede start na het missen van de eerste twee races. De Aston Martin-coureur staat op de derde plek. 

Update 05:30

De voorlopige top tien met 30 minuten te gaan. 

  1. Max Verstappen (1:20.909)
  2. Carlos Sainz (+0.340)
  3. Lando Norris (+0.902)
  4. Charles Leclerc (+0.906)
  5. Daniel Ricciardo (+0.941)
  6. Esteban Ocon (+1.222)
  7. Yuki Tsunoda (+1.224)
  8. Sergio Pérez (+1.493)
  9. Sebastian Vettel (+1.971)
  10. Fernando Alonso (+2.028)

Volg VT1 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg dit liveblog!

Update 05:20

Er is een stuk losgekomen van de auto van Sergio Pérez terwijl hij over de kerbs rijdt. Het zorgt voor een korte rode vlag om het van de baan te verwijderen. Pérez rijdt als enige met de nieuwe update aan de auto.

Update 05:15

Het is een rustige start van de training. Max Verstappen staat momenteel bovenaan, gevolgd door Lando Norris en Charles Leclerc. Daniel Ricciardo die na drie jaar weer een thuisrace rijdt heeft de vierde snelste tijd gereden.

Update 05:07

Lance Stroll meldt zijn team dat hij in de weg is gezeten door Lewis Hamilton op zijn snelle ronde. De Canadees rijdt wel naar de derde tijd. Kevin Magnussen zit gelukkig in zijn auto en heeft even kennis gemaakt met de baan. Ondertussen is er veel rumour bij de auto van Carlos Sainz die nog binnenstaat. Het ziet eruit alsof er een paar belangrijke aanpassingen zijn gedaan aan de voorvleugel.

Update 05:05

Red Bull heeft een paar aanpassingen gedaan aan de voorvleugel, terwijl Mercedes naar verluidt geen updates heeft meegenomen naar Australië.

Update 05:00

Het Albert Park circuit kent veel aanpassingen om het racen te verbeteren, met name het inhalen op de baan. De eerste vrije training van de Grand Prix van Australië is begonnen en Sergio Pérez is een van de eerste coureurs die naar buiten rijdt.

Update 04:57

Kevin Magnussen heeft vanochtend zijn mediaverplichtingen overgeslagen omdat de Haas-coureur zich vannacht niet lekker voelde. Hij rustte daarom uit voor de start van VT1 en heeft ook een dokter gezien. 

Update 04:55

Volg VT1 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg dit liveblog!

Update 04:52

2019 was de laatste keer dat de Formule 1-coureurs op het Albert Park circuit reden. De Grand Prix van Australië is de thuiswedstrijd van Daniel Ricciardo. De McLaren-coureur is dan ook met veel liefde onthaald.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by McLaren (@mclaren)

Update 04:50

Welkom bij de liveblog voor de eerste vrije training van de Grand Prix van Australië. Het komende uur houden wij je op de hoogte van de gebeurtenissen op de baan. 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden