Gianpiero Lambiase krijgt promotie binnen Red Bull Racing

alonso sprint imola

De race-engineer van Max Verstappen, Gianpiero Lambiase, krijgt een promotie binnen Red Bull Racing. Hij zal alsnog de race-engineer van Verstappen blijven, maar daarnaast krijgt hij dus nog andere taken. Hij zal namelijk een deel van de taken van Head of Race Engineering op zich nemen. 

Binnen het team zal Lambiase dus meer verantwoordelijkheden krijgen. Hij zal de belangrijkste taken overnemen die behoren tot de functie Head of Race Engineering. Degene die momenteel nog die plek vervult, Guillaume Rocquelin, zal hier na de race in Melbourne mee stoppen. Er wordt niet direct een vervanger aangewezen voor het werk van Rocquelin, maar Lambiase neemt in ieder geval de belangrijkste taken over. Met deze promotie zal Lambiase niet enkel meer de rechterhand zijn van Verstappen, maar heeft hij te maken met alles wat er in het Oostenrijkse team gebeurt. 

lambiase verstappen

Foto: Red Bull Content Pool (Getty Images)

Band met Verstappen

Verstappen heeft na afloop van vorig seizoen verteld dat hij zal stoppen met racen als Lambiase niet meer zijn race-engineer zou zijn. Daar hoeven fans zich gelukkig nog geen zorgen over te maken, want Lambiase zal gewoon met de Nederlander in contact blijven over de boordradio. Het lijkt uniek hoe goed de twee met elkaar overweg kunnen.

Lees ook: Mercedes-coureurs gefrustreerd over eigen bolide W13

Lees ook: Vettel naar stewards na besturen van scooter op racebaan

Lees ook: Hero or Zero: VT1 & VT2 Grand Prix van Australië

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden