Hero or Zero: VT1 & VT2 Grand Prix van Australië

door Zus Veldkamp
Header liveblog 1 Bahrein

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de VT1 & VT2 voor de Grand Prix van Australië, met onder andere Vettel op de scooter en de slechte vorm van Mercedes.

Hero

Vettel op de scooter

Sebastian Vettel is weer terug en dat laat hij merken ook. In VT1 viel zijn Aston Martin stil met een motorprobleem, hierdoor moest Vettel al optreden als brandweerman. Hierna moest hij weer terug naar de pitstraat waarvoor hij een scooter kreeg. Al zwaaiend naar de fans reed hij over het circuit. Door zijn scooter avontuur moet hij zich wel bij de stewards melden. Helaas kon hij niet in actie komen tijdens VT2 door de motorproblemen. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Ferrari

Ferrari lijkt de goede vorm mee te nemen naar Australië, ondanks dat de nieuwe lay-out niet bij de auto zou passen. Charles Leclerc en Carlos Sainz wisselen elkaar steeds af op plek 1 en plek 2. De Spanjaard eindigde in VT1 als eerste, terwijl de Monegask dat deed in VT2. met VT2 werd het team wel gesplitst door Max Verstappen. Het is afwachten wat de Italiaanse renstal morgen gaat doen, maar het ziet er positief uit. 

Alpine

Alpine lijkt snelheid gevonden te hebben. vooral tijdens VT2 liep de renault motor hard. met een p4 en p6 kan het team trots zijn, ondanks dat het pas vrijdag is. Alonso heeft een tweede motor in zijn auto na zijn uitvalbeurt in Saoedi-Arabië en die lijkt het goed te doen bij de Spanjaard. Ocon reed twee keer een zesde tijd, wat ook een knappe prestatie is van de Fransman die tot nu toe best solide presteert. 

Zero

Max Verstappen

Ondanks een P4 en P2 heeft Verstappen nog niet de juiste afstelling voor zijn auto gevonden. Hij klaagt over de boardradio veel over de onbestuurbare bolide.Hij denkt niet dat het probleem op te lossen is met een andere vleugelafstelling. Tijdens zijn rondes liet hij veel tijd liggen in de laatste sector.  De beide Red Bulls rijden dit weekend met een nieuwe achtervleugel. 

Haas

Het team van Haas lijkt een vormdip te hebben. Tijdens beide vrije trainingen zijn ze in de achterhoede geëindigd. Of ze voorzichtig doen omdat ze minder reserveonderdelen hebben of omdat de auto minder hard loopt moet duidelijker gaan worden tijdens de kwalificatie. Het is in ieder geval duidelijk dat beide coureurs niet dichtbij de top 10 komen. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team)

Mercedes

De Mercedes loopt ook in Australië niet hard. Met VT2 kwamen de coureurs niet in de top 10, waar met VT1 dat alleen Lewis Hamilton lukte. Ze rijden allebei met een ander afgestelde achtervleugel, maar dat lijkt weinig te doen. Mercedes heeft structuele problemen die ze niet snel op kunnen lossen lijkt het. Niet alleen Mercedes, maar ook de andere teams met een Mercedes motor lopen niet hard. 

Lees ook: Carlos Sainz pakt snelste tijd in VT1 voor GP Australië

Lees ook: Charles Leclerc sluit als snelste man de dag af in VT2

Lees ook: Volkswagen Group positief over Porsche en Audi in Formule 1

door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden