Volkswagen Group positief over Porsche en Audi in Formule 1

door Zus Veldkamp
alonso sprint imola

De raad van toezicht van de Volkswagen Group is positief over deelname aan de Formule 1 met Porsche en Audi. In 2026 kunnen ze actief worden als motorleverancier. Volgens Auto Motor und Sport is Audi in gesprek met Sauber en Aston Martin. Porsche is in gesprek met Red Bull. 

Er gingen eerder al geluiden rond dat Audi en Porsche zich bij de hoofdklasse zouden gaan voegen. De motorregelementen worden in 2026 aangepast en zo komt er ruimte voor nieuwe motorleveranciers. hiervoor was er wel akkoord nodig van de raad van toezicht en na het overleg van vandaag is er dan ook groen licht voor beide merken om de Formule 1 toe te treden. "De raad van bestuur en de raad van toezicht van Volkswagen AG, Porsche AG en Audi AG hebben de plannen van twee laatstgenoemde bevestigd om de Formule 1 toe te treden", aldus de Volkswagen Group. 

Audi in lastige situatie

Audi heeft nog weinig duidelijkheid over met welk team de samenwerking plaats moet gaan vinden. Audi had al gesprekken met McLaren vorig jaar over het inkopen van de McLaren Group. Die deal is toen niet doorgegaan. Er gaan geluiden rond dat Sauber wel geinteresseerd is in een samenwerking. Ook omdat het Zwitserse team al Audi goed kent door het helpen ontwikkelen van de Audi Le Mans auto en het overnemen van head of technology Jan Monchaux. Aston Martin heeft zich ook gemeld. Lawrence Stroll zou graag een eigen motor willen ontwikkelen. Het team krijgt nu nog motoren geleverd van Mercedes, maar als het aan Lawrence Stroll ligt komt daar snel verandering in met Audi. 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sean Bull Design (@seanbulldesign)

Red Bull en Porsche

Porsche wil graag een langdurige samenwerking aangaan met het team van Red Bull. Alhoewel er nog niks officieel bevestigt is vanuit Porsche lijkt het wachten tot de FIA en F1 de officiele 2026 regels bevestigd hebben. in 2018 waren Red Bull en Porsche al dichtbij een samenwerking voor de powertrains van het Oostenrijkse team. Die samenwerking is uiteindelijk afgeketst. Een nieuwe deal voor 2026 is waarschijnlijk aanstaande. 

 

Lees ook: Nikita Mazepin niet eens met sancties tegen Russische atleten

Lees ook: Tom Coronel weer in actie in TCR Europe

Lees ook: FIA herinnert coureurs aan sieraden verbod

 

 

door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden