Tom Coronel weer in actie in TCR Europe

door Anouk Ros
Header liveblog 1 Bahrein

Tom Coronel gaat weer het Europees toerwagenkampioenschap (TCR Europe) rijden met de Audi RS3, de welbekende DHL auto. De auto heeft dezelfde livery als vorig jaar. Coronel zal dit kampioenschap met dezelfde auto rijden als waar hij vorig jaar het wereldkampioenschap mee heeft gereden. 

De eerste race zal verreden worden in het weekend van 30 april in Portugal, in de Algarve op het circuit van Portimao. Daarna wordt het kampioenschap vervolgd op Paul Ricard in Frankrijk, Spa-Francorchamps in België, de Norisring en Nürburgring in Duitsland en Monza in Italië. De laatste race zal uiteindelijk in het weekend van 15 oktober plaatsvinden op het Circuit de Barcelona-Catalunya. 

tom coronel audi tcr 2022

Voorbereidingen in volle gang

Coronel laat weten dat hij al volop bezig is met de voorbereidingen voor het kampioenschap. Hij zegt daarover: "Dit is de reden dat jullie me de afgelopen week ook veel in het buitenland hebben gezien. Ik ben flink aan het testen, we zijn veel aan het rijden. Want dat is iets wat je natuurlijk moet doen: een goede voorbereiding is het halve werk." 

Blij met deze mogelijkheid

Coronel is erg blij dat hij weer te zien is in het Europees kampioenschap van de TCR: "Dat heeft alles te maken met de mooire circuits, de gezellige mensen. Ja dat geeft mij altijd net dat goede gevoel."

"Gelukkig hebben we dit allemaal weer voor elkaar weten te krijgen, natuurlijk met de grote partners en alles erop en eraan. Helemaal tevreden met hoe het eruit ziet", zo laat Coronel weten. Om vragen over zijn leeftijd voor te zijn, zegt Coronel op een grappige toon het volgende: "Een ding is heel zeker, de auto weet en voelt niet hoe oud je bent, dus dat gaat helemaal goed komen." 

De gehele update van Tom Coronel is ook te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Toto Wolff verwacht geen bijzonderheden in Australië

Lees ook: Haas zonder reservechassis naar Australië

Lees ook: Giedo van der Garde: Mercedes nog maanden op achterstand

door Anouk Ros

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden