Haas zonder reservechassis naar Australië

10-saturday-monza

Haas beschikt tijdens de Grand Prix van Australië niet over een reservechassis, na de crash van Mick Schumacher in Saoedi-Arabië. Zowel Schumacher als zijn teamgenoot Kevin Magnussen moeten dit weekend dus extra voorzichtig doen, want een zware crash kan het team zich niet veroorloven. 

Na de harde klapper van Schumacher in Saoedi-Arabië, heeft het team besloten de race met maar één auto te starten. Schumacher was zelf goed genoeg om te racen, maar het team wilde met het heropbouwen van de auto geen overhaaste beslissingen maken. 

magnussen-auto-jeddah

Foto: Haas F1 Team Media (LAT Photo)

Nieuw chassis

De auto van Schumacher staat klaar in Australië. Doordat er voor die auto een nieuw chassis is gebruikt, heeft het team nu geen reservechassis bij zich. Het chassis van de crash van de Duitser is nu onderweg naar Engeland en zal daar opgelapt worden om de volgende races als reservechassis te fungeren. "Het chassis is gisteren op het vliegtuig gegaan. Het moest eerst hiernaartoe komen vanwege de douanepapieren. Ik heb net een e-mail gekregen dat het zich nu in Singapore bevindt," vertelt teambaas Günther Steiner aan Motorsport.com. "Hopelijk kunnen we het in Imola gebruiken als reservechassis. Ik denk dat het wel gaat lukken. De side impact structure moet vervangen worden, er zit een kleine deuk in en het moet een nieuw likje verf krijgen, maar het chassis kan worden gemaakt."

Voorzichtig te werk dit weekend 

Steiner heeft zijn coureurs op het hart gedrukt dat zij voorzichtig met de auto om zullen moeten gaan: "We hebben geen reservechassis, we hebben hier niets om op terug te vallen, dus ze zullen voorzichtig moeten zijn." Het team gaat er natuurlijk niet vanuit dat zij een herhaling gaan zien van de Grand Prix van Saoedi-Arabié: "Anders zullen we opnieuw met één auto moeten starten!"

Lees ook: Giedo van der Garde: Mercedes nog maanden op achterstand

Lees ook: Günther Steiner: We kunnen iedere race strijden om punten

Lees ook: Damon Hill: Lewis Hamilton kan nog kampioen worden

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden