Günther Steiner: We kunnen iedere race strijden om punten

door Tim Koenders
10-saturday-monza

Haas teambaas Günther Steiner zegt dat het team iedere race kan strijden om de punten. Kevin Magnussen ziet ook zeker kansen tijdens de Grand Prix van Australië. De auto zou het volgens de Deen goed moeten doen op Albert Park.

Haas heeft een moeilijk jaar achter de rug maar de start van 2022 biedt veel mogelijkheden voor de rest van het seizoen. In 2021 scoorde het team geen enkel punt. Dit seizoen heeft Kevin Magnussen in de eerste twee races punten gepakt. Volgens teambaas Günther Steiner moet dit bij alle races van het seizoen mogelijk zijn. “Het is zeker realistisch dat we iedere race voor de punten gaan. Zeker in de eerste helft van het seizoen.” Dat liet de teambaas voorafgaand aan de Grand Prix van Australië weten op de website van Haas.

Auto moet goed zijn in Australië

Het upgraden van de auto zal volgens de Italiaan bepalen hoe de eindfase van het seizoen er voor Haas uit gaat zien. “Ik ben erg optimistisch, we moeten alleen zorgen dat we een keer met beide auto’s punten pakken.” Kevin Magnussen kijkt ook positief vooruit op het weekend. “Onze auto doet het over het algemeen overal wel goed. We zijn net wat beter in de low-speed en medium-speed bochten. Dit sluit goed aan bij Albert Park.”

Lees ook: Vertraging vracht net op tijd opgelost voor Grand Prix Australië

Lees ook: GP Australië krijgt vier DRS-zones, maar enkel twee detectiepunten

Lees ook: Eerste overwinning voornaamste doel voor Carlos Sainz

 

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen