Eerste overwinning voornaamste doel voor Carlos Sainz

door Steffie van Hamersveld
alonso sprint imola

Carlos Sainz wil in 2022 zijn eerste overwinning in de Formule 1 behalen. Met twee podiums in twee races lijkt het doel van de Spanjaard dichterbij dan ooit. “Ik wil een race winnen en daarna zien we wel verder”, zegt Sainz tegen F1.com.

Het tweede seizoen van Sainz bij Ferrari is prima begonnen. Hij wist in beide races een plek op het podium te bemachtigen en zijn team voert momenteel het constructeurskampioenschap aan. In de acht seizoenen die de Spanjaard actief is in de Formule 1 behaalde hij in totaal acht podiumplaatsen, maar nog nooit mocht hij een overwinning op zijn naam schrijven. Sainz: "Ik blijf mijn droom achterna jagen in de Formule 1 en dat is allereerst die eerste overwinning behalen."

 

Vertrouwen

De droom van de Ferrari-coureur houdt niet op bij enkel een overwinning. "Natuurlijk wil ik ook een kampioenschap winnen, maar daarvoor moet je ook races winnen." Volgens Sainz doet hij precies wat zijn team van hem verwacht, namelijk consistent punten scoren. "Ik heb er vertrouwen in, met een goede auto ga ik die overwinning behalen", sluit hij af.

Lees ook: F1 aan Tafel over te zware Red Bull-auto: Veel tijdverlies

Lees ook: Lewis Hamilton zou eigen biopic niet afslaan

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Australië

 

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden