Lewis Hamilton zou eigen biopic niet afslaan

door Frederique van Grinsven
alonso sprint imola

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zou een film over zijn eigen leven met open armen verwelkomen. Zeker na het zien van de film King Richard, het verhaal over tennislegendes Venus en Serena Williams met Will Smith in de hoofdrol. 

"Ik vind dat verhalen er zijn om verteld te worden en als jouw verhaal ook maar één persoon of één familie kan inspireren, dan is dat al fantastisch." zo zegt Hamilton tegenover F1.com.

"Dus ja, ik zou op een dag [een film] misschien ook wel proberen. Ik ben erg geïnspireerd door hoe Will Smith het heeft gedaan met zijn team en met twee iconen, Venus en Serena Williams. Ik hoop dat ik op een bepaald moment iets vergelijkbaars mag doen."

LewisHamilton-Mercedes AMG F1

Foto: Mercedes AMG F1

Hamilton documentaire binnenkort te zien

Momenteel wordt er gewerkt aan een documentaire over Hamilton voor Apple TV+. De Brit werkt hierin nauw samen met de producenten van Drive To Survive en Senna. "We zijn nu bezig met een documentaire en ik denk dat er voor alles een juist moment is. De documentaire is nu de focus."

Wie Hamilton zou moeten spelen is nog een vraagteken, maar de 37-jarige liet wel doorschemeren dat hij bezig is met een ander nog onaangekondigd project.

"Ik heb geen idee wie mij zou moeten spelen. Daarvoor zou ik wat onderzoek moeten doen. Maar ik ben nu bezig met castings voor nog een project. Je leest allemaal verschillende personages en dan iemand proberen te vinden die daar goed bij past. Dat is een interessant proces om mee te maken."

SI202112050318_hires_jpeg_24bit_rgb_news-700x447-587806f2

Foto: Red Bull Content Pool (Lars Baron/Getty Images)

DiCaprio in de rol van Verstappen

In tegenstelling tot Hamilton ziet Max Verstappen een biografische film helemaal niet zitten en blijft ver bij het idee vandaan.

Toch kon de Nederlander het niet weerstaan om tijdens een interview met Red Bull te fantaseren over welke acteur hem zou moeten vertolken. "Als het nu zou gebeuren, dan kan Leonardo DiCaprio mij spelen. Er is mij vaak verteld dat wij op elkaar lijken, dus dat zou geweldig zijn."

Lees ook: Sergio Pérez vol vertrouwen: Geluk zal dit weekend terugkeren

Lees ook: Max Verstappen: Interessant om updates van circuit te zien 

Lees ook: Duur Zwitserland zorgt voor problemen bij budgetplafond Alfa Romeo

 

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen