Sergio Pérez vol vertrouwen: Geluk zal dit weekend terugkeren

door Jacobine van den Berg
10-saturday-monza

Sergio Pérez heeft zin om te gaan racen in Australië. De Red Bull Racing-coureur vindt het een fijne plek om te racen en stelt verder dat hij er alle vertrouwen in heeft dat het geluk hem zal toekomen na pech in de eerste twee races.

Op het Bahrein International Circuit reed Pérez op de derde plaats toen hij zijn wagen langs de kant moest parkeren met hetzelfde probleem als waar Max Verstappen een paar ronden eerder ook al mee te maken kreeg. Twee weken geleden in Jeddah lag de Mexicaan aan kop na het starten van pole position toen hij als eerste de pitstraat indook. Een ronde later kwam de safety car echter naar buiten, waardoor hij terugviel en als vierde de baan terug opkwam.

Perez testdag 1
Perez tijdens testdag 1 Bahrein

Sterk pakket

"De races waren tot nu toe erg spannend en het team en ik hadden af en toe pech, maar ik heb er alle vertrouwen in dat mijn geluk dit weekend zal keren. We hebben een sterk pakket dit seizoen en ik kan niet wachten om weer in de auto te stappen om te zien wat we kunnen doen!", stelt Pérez in de preview van Red Bull Racing.

De coureur kent mooie herinneren aan Albert Park. "Het is geweldig om na twee jaar weer terug te zijn in Melbourne, het is altijd een leuke plek om te racen. De fans zijn altijd geweldig en ik weet zeker dat ze erg enthousiast zijn dat de Formule 1 weer naar Australië komt. Dit jaar is de lay-out van het circuit nieuw, dus het zal interessant zijn om te zien hoe deze nieuwe generatie auto's het er vanaf brengt. Ik heb aan het begin van de week wat simulatorwerk gedaan op het circuit en ik denk dat de veranderingen goed zullen zijn voor de show", besluit hij zijn vooruitblik.

Lees ook: F1 aan Tafel: "Hamilton gaat stoppen"

Lees ook: Nieuwe carriére Valentino Rossi van start

Lees ook: DTM-debuut voor Sebastien Loeb

 

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen