DTM-debuut voor Sebastien Loeb

door Coert Gillissen
10-saturday-monza

WRC-legende Sebastien Loeb gaat zijn DTM-debuut maken in Portimão, de openingsrace van het nieuwe DTM-seizoen. Samen met Felipe Fraga komt hij uit in de Alpha Tauri Ferrari 488 GT3 van Red Bull.

Loeb is niet vreemd van het schakelen tussen verschillende categorieën.  "Gedurende mijn carriére vond ik het altijd leuk om van disciplines te wisselen", zegt hij. "DTM is een beroemd kampioenschap en toen de kans zich voordeed voor mij om er aan deel te nemen, pakte ik die, natuurlijk. Het is een gave uitdaging want de rijstijl is totaal anders. De laatste keer dat ik in een GT3 wagen zat is lang geleden, maar ik weet dat de auto's ontzettend leuk zijn om te rijden." 

Het DTM-raceweekend is de vijfde verschillende categorie voor Loeb dit seizoen. In januari finishte hij als tweede in de Dakar Rally, om direct daarna in het WRC de Rally van Monte Carlo op zijn naam te schrijven en de oudste rallywinnaar ooit te worden. Verder rijdt de Fransman dit seizoen in het FIA World Rally Raid kampioenschap en Extreme E, de off-road versie van Formula E. 

Loeb DTM Geoffrey Meuli RB Content Pool 3
Geoffrey Meuli/Red Bull Content Pool

Mogelijk meer DTM-optredens

De negenvoudig wereldkampioen Rally vervangt Nick Cassidy, die dat weekend in de Formula E rijdt. Er is goede kans dat Loeb ook later in het jaar in de Ferrari stapt, want in juni mist Cassidy waarschijnlijk het DTM-weekend op de Norisring, ook vanwege Formula E. Bovendien heeft de Nieuw-Zeelander tijdens het weekend op Spa-Francorchamps verplichtingen in het FIA World Endurance Championship. Loeb testte vorige week de Ferrari op het circuit van Spa, en het is de verwachting dat hij dit weekend ook meedoet aan de officiële DTM-test op Hockenheim.

Loeb DTM Geoffrey Meuli RB Content Pool
Geoffrey Meuli/Red Bull Content Pool

Geen Assen

Het DTM-seizoen bestaat dit jaar uit 8 raceweekenden met twee sprintraces. Op 1 mei start het seizoen in Portimao, de Hockenheimring sluit het kampioenschap af op 9 oktober. Vorig jaar deed de DTM Assen aan, maar dit seizoen slaan ze het TT-circuit over.

 

Lees ook: Terugkeer naar vernieuwd Albert Park

Lees ook: Sainz experimenteert om nieuwe Ferrari te begrijpen

Lees ook: Newey: "Formule 1 heeft mazzel met gevecht Ferrari Red Bull"

door Coert Gillissen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden