Newey: Formule 1 heeft mazzel met gevecht Ferrari Red Bull

door Patrick Wuite
10-saturday-monza

Red Bull Racing-ontwerper Adrian Newey vindt dat de Formule 1 mazzel heeft met het gevecht tussen Ferrari en Red Bull, nu de twee teams enorm aan elkaar gewaagd zijn. 

Met nieuwe reglementen bestaat het risico namelijk dat één team het uitstekend voor elkaar heeft en een groot gat heeft ten opzichte van de rest, maar dat is bij deze ingrijpende regelrevolutie niet gebeurd. Ferrari en Red Bull waren in Bahrein en in Saoedi-Arabië enorm aan elkaar gewaagd. Waar Ferrari in Bahrein zegevierde, trok Red Bull in Saoedi-Arabië aan het langste eind na een zinderend gevecht in de slotfase van de race. En daarmee heeft de Formule 1 ontzettend veel mazzel, stelt Newey in de F1 Nation podcast.

"De auto's zijn ongeveer even snel en dat geeft ons dus deze gevechten", vertelt de ontwerper van de RB18. 

Leclerc Verstappen Saudi Arabia

Volgen

Maar toch is nog niet alles perfect, stelt Newey. Zo klaagde Verstappen op de boordradio halverwege de race in Saoedi-Arabië dat hij moeite had om binnen twee seconden van Leclerc te geraken. "Het volgen is makkelijker geworden, maar Max had moeite om het gat te dichten. Maar al met al denk ik dat de sport de goede kant is opgegaan", besluit de Brit.

Lees ook: Felipe Drugovich zet zinnen op Formule 1

Lees ook: Indy Dontje en Jeroen Mul te gast in nieuwe F1 aan Tafel

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Australië

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden