Felipe Drugovich zet zinnen op Formule 1

02 apr 2022 door Steffie van Hamersveld
alonso sprint imola

Felipe Drugovich is vastberaden om door te stromen naar de Formule 1. De Formule 2-coureur zou daarmee de eerstvolgende Braziliaan op de grid zijn, sinds Felipe Massa in 2017 afscheid nam van de Formule 1. Na een moeilijk seizoen in 2021 is Drugovich momenteel de leider in het Formule 2-kamipoenschap.

Na een teleurstellend seizoen in 2021 was Drugovich niet zeker van zijn terugkeer in de Formule 2 voor 2022. De Braziliaan wist met Virtuosi Racing vier keer het podium te bereiken en behaalde uiteindelijk de achtste plaatst in het kampioenschap. Dit seizoen komt hij uit voor MP Motorsport en is hij de huidige leider in het kampioenschap.

 

Moeilijk jaar

Drugovich moest vorig seizoen toekijken hoe teamgenoot Guanyu Zhou mee kon strijden om de titel. Hij zag de Chinese coureur de overstap maken naar de Formule 1. "Het was een van de moeilijkste jaren uit mijn carrière", vertelt hij tegen Motorsport.com. De 21-jarige coureur is van mening dat dit ook een erg leerzaam jaar is geweest. "Ik heb vooral geleerd hoe ik consistent moet zijn en elke race punten moet proberen te pakken."

Enorme investering

Drugovich is van mening dat het voor een Braziliaan een enorme investering is om een coureur in de Formule 1 te plaatsen. "Vergeleken met Europa is het misschien wel vijf of zes keer zo veel, dus het is moeilijk om een bedrijf te vinden die dit kan en wil financieren." Mocht de Braziliaan zijn huidige vorm kunnen voortzetten dit seizoen komt er mogelijk toch interesse van de Formule 1-teams. Als Drugovich zijn intrede zou maken in de Formule 1 wordt hij de eerste Braziliaan op de grid sinds 2017.

Lees ook: Nico Hülkenberg: Vettel begint in Melbourne met achterstand

Lees ook: Marc Gene: Charles Leclerc is klaar om wereldkampioen te worden in 2022

Lees ook: Helmut Marko: Auto moet lichter worden

02 apr 2022 door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen