Marc Gene: Charles Leclerc is klaar om wereldkampioen te worden in 2022

10-saturday-monza

Marc Gene, Ferrari-ambassadeur en lange tijd testrijder, heeft zich uitgelaten over de huidige situatie rondom Charles Leclerc en Ferrari. Gene zegt een andere versie van Leclerc te aanschouwen dan afgelopen jaren en noemt de huidig leider in het WK een 2.0 versie van zichzelf. Mentale gezondheid en mindset staan hierbij op één.

Na race twee heeft Leclerc al een overwinning en tweede plek achter zijn naam staan en leidt, met kort achter hem teamgenoot Carlos Sainz, het kampioenschap. Toch lijkt Max Verstappen zijn grootste concurrent te gaan worden in 2022. De twee waren beide races aan elkaar gewaagd en staken met kop en schouders boven de rest van het veld uit, maar Verstappen kampte met motorproblemen en moest race één vroegtijdig afhaken.

Charles vs Max
Leclerc tegen Max tijdens GP Saoedi-Arabië

Mentale gezondheid

Marc Gene ziet echter flinke kansen voor Leclerc dit jaar. Vooral de mentale gezondheid van Charles Leclerc springt er voor Gene uit. "Leclerc is normaal een erg emotioneel persoon. Ik zie hem heel anders dit jaar. Toen ik bij de testdagen in Barcelona was, zag ik een heel andere Leclerc dan afgelopen seizoenen, in de goede zin."

'Na de kwalificatie in Bahrein bevestigde de daad mijn gevoel. Leclerc reed pole position, maar in plaats van extreem blij te zijn, zoals hij eerst altijd was, deed hij het er met een lach vanaf en bleef hij erg koeltjes. Alsof hij wist dat dit een lang en belangrijk kampioenschapsjaar voor hem zou worden."

Emoties onder controle

Gene vindt het belangrijk dat het Italiaanse team gedurende het hele seizoen deze emoties onder controle weet te houden. "Wij als Italianen kunnen snel onze emoties laten schieten, maar deze moet je juist onder controle houden in een belangrijk jaar als deze. Gelukkig zijn de drie hoofdpersonen in dit team, Charles (Leclerc .red), Carlos (Sainz .red) en Mattia Binotto de drie meest koele personen van het team."

Team Ferrari
Charles Leclerc (links), Carlos Sainz (midden), Mattia Binotto (rechts)

Charles Leclerc maakt volgens Gene dus kans op het kampioenschap in 2022, als hij en zijn team de emoties onder controle weten te houden. "Je leert het meest van de slechte jaren en alle mensen bij Ferrari hebben flink geleden onder alle fouten van de laatste vijf jaar. Ze zullen nu dus extra gebrand zijn dit seizoen alles te geven voor die wereldtitel. Wat betreft Charles Leclerc maak ik me geen zorgen. Ik zie de beste versie van hem op het moment."

Lees ook: Duur geintje: zoveel kost de klapper van Schumacher

Lees ook: Alpine laat coureurs vrij racen

Lees ook: Olav Mol: Max gevoelsrijder, Charles slimme rijder

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden