Alpine laat coureurs vrij racen

Header liveblog 1 Bahrein

Alpine laat voorlopig hun coureurs gewoon vrij racen, zo lang ze geen tijd verliezen ten opzichte van de auto's waarmee ze in gevecht zijn. Dat vertelt teambaas Otmar Szafnauer aan Motorsport.com.

Het was een mooi gezicht in Saoedi-Arabië. Fernando Alonso en Esteban Ocon waren rondenlang in stevig gevecht verwikkeld om P6 in de wedstrijd. De Spanjaard wilde zijn teamgenoot voorbij, maar hij verdedigde fel zijn positie. Uiteindelijk lukte het de tweevoudig wereldkampioen om de Fransman in te halen, maar vervolgens wilde Ocon er weer voorbij, maar werd hij door zijn engineer Mark Slade tegengehouden. Ocon luisterde en werd vervolgens ingehaald door Valtteri Bottas. Teambaas Otmar Szafnauer zweette wat peentjes aan de pitmuur, maar wil zijn coureurs gewoon vrij laten racen, zolang het ze geen tijd kost. 

"Je grijpt als team in als ze tijd verliezen. Maar wanneer is dat moment? Dat moeten we zorgvuldig afwegen", vertelt Szafnauer.  

Szafnauer alpine
Foto: Alpine Media Pool

Volgen

Na twee races met de nieuwe auto's kan geconcludeerd worden dat de nieuwe reglementen, die volgen en inhalen makkelijker maken, werken. Dat de auto's elkaar zo goed kunnen volgen, is wel wennen voor Szafnauer. "Voorheen kon je heel makkelijk de DRS breken, maar nu kunnen ze veel beter volgen, maar dat lag ook aan het karakter van het circuit", besluit de teambaas van Alpine.

Lees ook: Andreas Seidl legt vinger op zere plek: Niet genoeg grip

Lees ook: Stefano Domenicali bevestigt starttijd GP Las Vegas

Lees ook: Sebastian Vettel weer fit voor Grand Prix van Australië

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden