Andreas Seidl legt vinger op zere plek: Niet genoeg grip

door Patrick Wuite
Header liveblog 1 Bahrein

McLaren-teambaas Andreas Seidl geeft toe dat McLaren fundamentele problemen heeft aan de MCL36, veroorzaakt door een gebrek aan grip. Dat vertelt de Duitser aan Motorsport-magazin. De Mercedes-krachtbron is volgens hem niet het probleem. 

Het is niet de seizoenstart waar het team uit Woking op had gehoopt. Achtste in het constructeurskampioenschap met slechts zes punten uit twee races, allemaal verzameld door Lando Norris. En dat terwijl McLaren een goede test kende in Barcelona, maar in Bahrein sloeg McLaren volledig de plank mis. Het bleef pijnlijk puntloos en reden voor het grootste gedeelte van de race helemaal achteraan. In Saoedi-Arabië ging het iets beter, maar met P7 kan Seidl niet tevreden zijn. Hij weet dan ook waar het aan schort momenteel.

Middenveld

"De auto werkt, maar we komen simpelweg grip tekort", liet hij weten aan Motorsport-magazin. Hij rekent dan er ook niet op dat McLaren snel de aansluiting gaat vinden met Alfa Romeo, Haas en Alpine, die momenteel het middenveld aanvoeren. "Ik verwacht geen wonderen. Het is heel moeilijk om het niveau van die teams aan te stippen. Het gaat even duren en dus moeten we geduldig zijn", stelt de teambaas van McLaren.

McLaren Lando Norris Saudi Arabia

Motor

McLaren maakt gebruik van Mercedes-motoren, maar bij alle Mercedes aangedreven teams, inclusief het fabrieksteam, gaat het niet zoals verwacht. Ferrari en Red Bull Powertrains lijken een voorsprong te hebben op motorisch vlak. Seidl ontkent echter dat de krachtbron hét probleem is bij McLaren. "Het is de auto. Daar ligt onze focus op", aldus de Duitser.

Lees ook: Button: Norris kan spijt krijgen van meerjarige Mclaren-deal

Lees ook: Olav Mol: Max gevoelsrijder, Charles een slimmere rijder

Lees ook: Toto Wolff: We komen over het geheel tekort

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen