Toto Wolff: We komen over het geheel tekort

door Steffie van Hamersveld
3639737

Er is niet één specifiek onderdeel aan te wijzen dat de problemen veroorzaakt aan de W13, maar komen ze over het geheel tekort. Dat zegt Mercedes-teambaas Toto Wolff tegen Motorsport.com. Het team kent een moeilijke start van het seizoen van 2022.

Het team van Mercedes staat momenteel tweede in het constructeurs-kampioenschap, met veertig punten achterstand op koploper Ferrari. Red Bull Racing staat op de derde plek, met slechts één punt achterstand op Mercedes. De beide Red Bull-coureurs vielen in de eerste race in Bahrein beiden uit, terwijl Mercedes in allebei de races met beide coureurs punten wist te scoren. Dat het verschil met Red Bull zo klein is geeft wel aan dat Mercedes duidelijk een probleem heeft.

 

Dezelfde motor

Het Duitse team heeft vooral veel last van porpoising, maar ook de snelheid op de rechte stukken laat te wensen over. Dit is ook terug te zien bij de andere teams met Mercedes-motoren. Volgens Wolff is het belangrijk om nu niet naar specifieke delen van de auto te wijzen. “We werken samen als team en we komen over het geheel tekort, niet alleen op het gebied van de motor”, zegt Wolff. Daarnaast benadrukt de Oostenrijker dat ze met dezelfde motor rijden als waarmee ze acht jaar op rij het constructeurskampioenschap in de wacht hebben gesleept.

Uit de puinhoop trekken

De Zilverpijlen voelen dat ze momenteel niet tot de top teams behoren en weten dat er werk aan de winkel is. "Nu moeten we elkaar bij het nekvel pakken en onszelf uit de puinhoop trekken", aldus Wolff.

Lees ook: Fernando Alonso: Auto is beter dan resultaten laten zien

Lees ook: GP Miami krijgt eerste F1-teambazenparade

Lees ook: F1 aan Tafel over dummy van Leclerc en pole position Pérez

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen