Fernando Alonso: Auto is beter dan resultaten laten zien

door Steffie van Hamersveld
10-saturday-monza

Volgens Fernando Alonso is de auto van Alpine dit jaar beter dan de resultaten tot nu toe laten zien. In Saoedi-Arabië viel Alonso in de slotfase van de race uit, maar tot dat moment zat het met de snelheid wel goed.

Tijdens de eerste race in Bahrein wist Alonso als negende te finishen, ondanks een verkeerde strategie en een motor die niet helemaal soepel liep. Op het Jeddah Corniche Circuit reden Alonso en teamgenoot Esteban Ocon lange tijd op plek zes en zeven. De teamgenoten legden elkaar op de baan het vuur aan de schenen. In ronde 37 moest de Spanjaard zijn bolide helaas langs de baan parkeren vanwege een probleem. "Onze racepace is beter dan onze resultaten laten zien. Het seizoen duurt nog lang, dus hopelijk kunnen we het geluk onze kant op keren", zegt de tweevoudig wereldkampioen tegen Motorsport.com.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial)

Geluk

Volgens Alonso had hij na twee races op de zesde of zevende plaats in het kampioenschap kunnen staan. "Daar sta ik nu helaas niet, maar dat is niet omdat we het niet verdienen, dat komt puur doordat we de resultaten niet gemaximaliseerd hebben." Volgens de Alpine-coureur zijn er nu punten gegaan naar de coureurs en teams die eigenlijk onder hen horen te staan. Die hebben daarmee geluk gehad, maar Alonso hoopt dat dit geluk binnenkort ook hun kant op zal komen.

Dicht bij elkaar

Als Alonso wordt gevraagd of hij genoegen kan nemen met de zesde of zevende plaats antwoordt hij: "Ik heb in 2012 met de derde snelste auto gevochten om het kampioenschap, dus dat ben ik wel gewend." Hij plaatst wel de kanttekening dat het nog te vroeg is om te zeggen of ze daadwerkelijk de derde snelste auto hebben. Volgens de Spanjaard ligt de snelheid van Alfa Romeo, Haas en Alpine erg dicht bij elkaar.

Lees ook: Voormalig FIA-president Max Mosley pleegde zelfmoord na terminale kanker diagnose

Lees ook: W Series van acht naar tien races met double-headers

Lees ook: GP Miami krijgt eerste F1-teambazenparade

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden