GP Miami krijgt eerste F1-teambazenparade

door Frederique van Grinsven
3639737

De teambazen van Formule 1-teams zijn populairder dan ooit. Naast de rijdersparade komt er tijdens de Grand Prix van Miami nu ook een daadwerkelijke Team Principals' parade.

Aan het programma van de openingsrace in Miami heeft de Formule 1 een primeur toegevoegd. Voorafgaand aan de race op zondag worden de teambazen aan het publiek gepresenteerd tijdens een parade op een open vrachtwagen, zoals dat ook traditiegetrouw gebeurt met de coureurs.

Drive To Survive

F1-teambazen mogen zichzelf nu meten met het sterrenniveau van Lewis Hamilton en Max Verstappen. Er is geen twijfel over mogelijk dat de Netflix-serie Drive to Survive een grote impact heeft op de bekendheid en populairiteit van teambazen als Christian Horner, Toto Wolff, Zak Brown en Günther Steiner.

Yacht Club

De eerste Grand Prix van Miami wordt verreden op 8 mei. De bouwwerkzaamheden zijn nu voornamelijk nog de faciliteiten naast de baan. Zoals de zogenoemde Yacht Club, een kunstmatig meer met jachten rondom bocht 7 en 8 van het Miami Internation Autodrome.

Lees ook: Williams: veel geleerd van GP Saoedi-Arabië

Lees ook: Christian Horner: DRS-zones moeten gewijzigd worden

Lees ook: Carlos Sainz tevreden met vooruitgang in GP Saoedi-Arabië

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden