Williams: veel geleerd van GP Saoedi-Arabië

alonso sprint imola

Het raceweekend van het team van Williams liep niet zoals gepland, maar het team heeft veel geleerd. De Grand Prix van Saoedi-Arabië was een moeizame race waarin beide coureurs uitvielen. Nicholas Latifi raakte in het begin van de race de muur, terwijl Alexander Albon na een botsing met Lance Stroll te veel schade had aan zijn auto om door te gaan.

Het team blijft positief ondanks het moeilijke weekend. Er zijn nog maar twee races gereden en het team blijft daardoor continue nieuwe dingen leren. Dave Robson, die aan het hoofd staat van de wagenprestatie, zegt dat Williams voor het eerst de harde band heeft gebruikt in de race. Dat heeft goed uitgepakt en hij vertelt dat Albon ook een goede stint heeft gereden op de harde banden. Ook het behouden van de banden in de safety car-perioden is goed verlopen. 

Na afloop van de race vertelde Albon al tegen F1.com dat de Williams een goede snelheid heeft. Williams bevestigt dit ook aan hem met de data die het team verzamelde tijdens de grand prix. Volgens hen reed de coureur zijn snelste tijd in de 46e ronde. Hoewel ze rekening houden met de lichtere auto aan het einde van de race die als gevolg daarvan harder rijdt, merkt het team dat de harde band genoeg grip had voor de coureur om te vechten voor plaatsen. 

Snelle pitstops 

Ook geeft het team hun complimenten aan het team naast de baan die voor snelle pitstops zorgden. Hoewel McLaren er weer met de snelste pitstop ervandoor gaat mag Williams genoegen nemen met de vierde snelste pitstop van 2.47 seconden. Hoewel dat altijd beter kan is het team blij dat ze er nu als een van de snelsten de banden verwisselen op de veiligste manier. 

Hoewel het eindresultaat onverwachts uitpakte is het team blij met de hoeveelheid data die ze hebben verzameld. Daarmee kunnen ze zich uit de voeten en voorbereiden op de aankomende grands prix, met de eerstvolgende de terugkeer naar Australië. "We leren de auto steeds beter kennen. Als we hierop kunnen voortbouwen dan kijken we uit naar de volgende races om onze prestaties op de baan te verbeteren", aldus Jost Capito, de algemeen directeur en teambaas van Williams. 

Lees ook: Albon en Latifi crashen uit GP Saoedi-Arabië

Lees ook: Toto Wolff: Lesje nederigheid door pijnlijk slechte vorm

Lees ook: Toekomst Saoedi-Arabië blijft onderwerp van gesprek

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen