Toto Wolff: Lesje nederigheid door pijnlijk slechte vorm

door Gijs Leuvenink
alonso sprint imola

Mercedes-teambaas Toto Wolff gelooft dat de huidige slechte vorm een lesje nederigheid voor het team is. Dat vertelde de Oostenrijker tegenover Autosport.com.

Toto Wolff is teleurgesteld in de vorm van zijn team na de eerste twee races van het seizoen. "Het was voor ons een extreem pijnlijke situatie om niet mee te kunnen doen in het gevecht vooraan. Het gat is ook niet een klein gat ook. Wij zullen niet rusten voordat we weer mee mogen doen, maar het is voor nu niet leuk. Het is een les nederigheid voor ons. Het zal ons sterker gaan maken, maar het is voor ons nu absoluut niet grappig."

Onbekend terrein

Mercedes heeft erg last van porpoising en dat zorgt ervoor dat de wagen niet op de gewenste, lage hoogte kan rijden. Toto Wolff weet nog niet waar de Mercedes staat als de problemen opgelost zijn. "We hebben de auto nog niet laten rijden zoals we graag zouden willen. Het is daarom erg lastig om te bepalen hoe snel we zouden zijn als we de wagen lager zouden kunnen houden. Ik mag hopen dat het gat dan kleiner is zoals nu, maar ook op andere gebieden lopen we achter. Waar we staan is dus erg lastig te bepalen", aldus Wolff.

Toto-wolff-gp-bahrein

Verstappen en Leclerc

Ondanks dat Mercedes niet mee deed zag de Oostenrijker wel dat het duel om de overwinning tussen Max Verstappen en Charles Leclerc goed voor de sport is. "We hebben een mooie strijd gezien voor de winst. Als aandeelhouder in de Formule 1 was het een fantastische show, wat ook erg spectaculair was om te aanschouwen. Het is goed nieuws voor de F1 dat een gevecht om de leiding plaatsvindt."

Lees ook: Helmut Marko: Max Verstappen al het geld waard

Lees ook: Toekomst Saoedi-Arabië blijft onderwerp van gesprek

Lees ook: Loris Hezemans kent teleurstellend debuut NASCAR-Cup

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden