Helmut Marko: Max Verstappen al het geld waard

Header liveblog 1 Bahrein

Red Bull-adviseur Helmut Marko erkent na de Grand Prix van Saoedi-Arabië dat zijn protegé Max Verstappen duur is, maar dat de Nederlander in zijn ogen elke cent waard is. Dat vertelde de Oostenrijker aan ServusTV.

Marko is lyrisch over hoe Verstappen de overwinning in Jeddah behaalde. "We hebben de Ferrari's kunnen inhalen dankzij de hogere topsnelheid die wij hebben. De inhaalactie zelf was ook nog eens een ongelooflijke manoeuvre. Dat is het unieke van Verstappen. We weten inmiddels allemaal dat hij hartstikke duur is, maar hij is elke cent waard. We wisten dat deze race zo zou kunnen aflopen en met Verstappen in de wagen weet je dat hij de klus gaat klaren."

Helmut Marko / Max Verstappen / Christian Horner / 2022
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson / Getty Images)

Hoge verwachtingen

Helmut Marko had tijdens de race al het idee dat een Red Bull de overwinning kon halen. Met name Verstappen in de auto zou dat moeten doen voor de renstal. "We hadden het idee dat we in de race de snelste zouden zijn. We hebben een bewuste keuze voor een kleinere achtervleugel gemaakt. Daarmee zouden we sneller zijn op de rechte stukken. In de eerste sector leverden we zo bewust wat in om in de rest tijd te winnen."

Pech met safety car

Marko gaf aan dat het niet meezat in de race qua safety car-situatie. "De safety car kwam op een voor ons niet optimaal moment. Sergio Pérez verloor zijn podiumplek dankzij dat moment. Ook Verstappen zijn tactiek werd anders. We wilden met hem een undercut inzetten, zijn banden waren er bijna volledig aan. Op de harde band lag de bandenslijtage lager dan dat we verwacht hadden. Verstappen kreeg daarom te horen dat hij vol kon aanvallen."

Lees ook: Loris Hezemans kent teleurstellend debuut NASCAR Cup

Lees ook: Esteban Ocon zeer tevreden over eerste twee races

Lees ook: Kevin Magnussen: Auto is fenomenaal, een plezier om te rijden

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden