Esteban Ocon zeer tevreden over eerste twee races

Header liveblog 1 Bahrein

Beide Alpine-bolides kwamen sterk voor de dag tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Ondanks dat kwam de auto van Fernando Alonso tot stilstand in de slotfase, maar Esteban Ocon heeft de schade kunnen beperken door als zesde te finishen. 

Ocon is het raceseizoen sterk begonnen door de eerste twee races punten te bemachtigen voor het team van Alpine. In Bahrein behaalde de Fransman een zevende plek en tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië wist hij de stijgende lijn door de trekken met een zesde plek. Ocon heeft daarmee 14 belangrijke punten binnengesleept. "Het waren twee solide weken voor ons met veel punten. Ik ben erg tevreden met hoe het is gegaan de afgelopen weken", meldde de Fransman tegenover F1.com

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Esteban Ocon®🇫🇷 (@estebanocon)

 

'We weten allebei hoever we kunnen gaan'

In het begin van de race had Ocon een opvallende battle met zijn teamgenoot Alonso. Terwijl teambaas Otmar Szafnauer zijn hoofd schudde, waren de twee coureurs hard tegen hard aan het strijden. Uiteindelijk kreeg Ocon een teamorder om zich in te houden waardoor Alonso verder bij hem vandaan kon rijden. Ook Valtteri Bottas kon gebruik maken van deze situatie en haalde de Fransman in. "Het was hard, maar wel eerlijk racen met Fernando. We weten allebei hoever we kunnen gaan. We moeten dat blijven doen want het geeft de teamprestatie een boost als we zo dicht op elkaar kunnen racen", veronderstelde Ocon. In de laatste ronde werd de Fransman ingehaald door Lando Norris, maar Ocon herpakte zich en veroverde opnieuw de zesde plek nét voor de finish. "Het was ook zeker een leuke battle met Lando." 

 

Lees ook: Puntloze race voor Aston Martin

Lees ook: Lando Norris blij met positieve kanten McLaren-auto

Lees ook: Fernando Alonso: We hebben veel punten verloren

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden