Fernando Alonso: We hebben veel punten verloren

alonso sprint imola

Fernando Alonso heeft de Grand Prix van Saoedi-Arabië niet uit kunnen rijden. Na een intense battle met zijn teamgenoot lag de Spanjaard op koers om flinke punten binnen te halen voor het team. In de slotfase kwam de auto van Alonso jammer genoeg tot stilstand waardoor hij kostbare punten moest laten liggen. 

Alonso had een goede uitgangspositie met een zevende plek bij de start en deze positie wist hij goed vast te houden. Doordat George Russell zijn teamgenoot, Esteban Ocon, in de derde ronde inhaalde, kwamen de Alpine-coureurs elkaar tegen op de baan. De teamgenoten zorgden voor een spectaculaire battle waarbij Ocon er alles aan deed om Alonso achter zich te houden. Echter is het de Spanjaard enkele ronden later toch gelukt om Ocon in te halen. Aan F1.com vertelde Alonso dat hij het een goede en intense battle vond. "Op de een of andere manier voelde mijn auto sneller aan dan die van Esteban (red. Ocon), dus ik had meer racepace. Uiteindelijk heb ik hem in kunnen halen en een voorsprong weten te creëren." 

'We zijn erg competitief'

In de slotfase van de race kwam de auto van Alonso stil te staan in sector 3. De Spanjaard wist nog niet precies wat er is gebeurd. "We zijn het nog aan het onderzoeken, maar we hadden in ieder geval geen power meer." Ondanks de uitvalbeurt was Alonso erg positief over de race. "We waren snel. We zijn erg competitief en vandaag hebben we veel punten verloren helaas", aldus de Spanjaard. 

Lees ook: Charles Leclerc: Hard gevochten maar eerlijk

Lees ook: Carlos Sainz: Red Bull was super snel

Lees ook: Max Verstappen: Zware maar goede race

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden