Max Verstappen: Zware maar goede race

alonso sprint imola

Max Verstappen heeft zijn eerste overwinning van het seizoen bemachtigd. In een zeer spannende slotfase wist de Nederlander op het Jeddah Corniche Circuit concurrent Charles Leclerc te passeren. Verstappen is blij met het resultaat en dat het het hem is gelukt de sterke Ferrari's te verslaan in Saoedi-Arabië.

"Het was heel zwaar. Het was een goede race, we vochten hard aan de kop van het veld. Zij waren snel in de bochten, wij waren snel op de rechte stukken, het was pokeren", zegt Verstappen direct na afloop op parc fermé tegenover David Coulthard. Leclerc leek in de slotfase in het voordeel, maar Verstappen geeft aan dat hij aan het sparen was. "Aan het einde hadden wij nog wat meer over. Ik probeerde dichterbij te komen, dat was niet makkelijk. Ik wist hem te passeren, maar hij had nog wel de DRS."

Uitdaging

De gele vlag-situatie die door Alexander Albon werd veroorzaakt was een uitdaging voor de regerend wereldkampioen. "Het is lastig om in te schatten hoeveel je van je gas moet. Ik ben blij dat we nu echt begonnen zijn met het seizoen", doelend op zijn uitvalbeurt vorige week in Bahrein.

Lees ook: Esteban Ocon: Sterke kwalificatie als team

Lees ook: Fernando Alonso: We zijn competitief

Lees ook: Pierre Gasly: Het was geen makkelijke kwalificatie

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden