Fernando Alonso: We zijn competitief

alonso sprint imola

Fernando Alonso is tevreden met zijn prestatie en de prestatie van het team op de zaterdag. De coureurs van Alpine zullen de Grand Prix van Saoedi-Arabië vanaf een vijfde en zevende plaats starten. 

Alonso kan tevreden terugkijken op de kwalificatie van zaterdag. "Het was een goede dag. Natuurlijk, beide keren tot nu toe." Daarmee doelt Alonso op de zaterdag in Bahrein, waar hij zich op de achtste plaats kwalificeerde. "Maar hier een top tien, dus ik ben blij met de prestaties op zaterdag", laat de Spanjaard weten aan F1.com.

Problemen van Bahrein opgelost?

Hij blikt kort terug op vorige race, waar het voor het team toch niet helemaal lekker verliep: "We hadden wat probleempjes op zondag in Bahrein, dus ik hoop dat we daar morgen een paar van hebben opgelost. In het bijzonder de bandendegradatie." Alonso is niet de enige die in Jeddah begint over de bandendegradatie. Dat zou dus nog wel iets kunnen zijn wat in de race terugkomt. 

Met als laatst nog een korte vooruitblik op de race van zondag sluit Alonso af: "Ik denk dat we tot nu toe competitief zijn, dus ik zie geen reden dat dat morgen niet zo zou zijn." 

Lees ook: George Russell: We werken hard maar maken geen progressie

Lees ook: Max Verstappen: Niet comfortabel met de auto

Lees ook: BREAKING: Mick Schumacher niet in actie tijdens GP van Saoedi-Arabië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden