Max Verstappen: Niet comfortabel met de auto

3639737

Max Verstappen is als vierde geëindigd in de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De regerend wereldkampioen had weinig grip en zegt dat hij niet begrijpt wat daarvan de reden is. 

Tegenover F1.com zegt de Nederlander: "Het was niet goed. In Q1 en Q2 voelde alles normaal aan, maar mijn eerste run in Q3 was vreselijk, ik had geen grip, en ik snap niet goed waarom want er was niks aan de hand wat dat kon veroorzaken."

Niet comfortabel

Verstappen zegt er geen goed gevoel bij te hebben en zich maar niet comfortabel kon voelen met de auto. "Ik ben niet blij met P4 maar ik weet wel dat de auto goede potentie heeft omdat 'Checo' het naar pole heeft gebracht. We gaan het analyseren maar zijn hoopvol gestemd voor zondag dat we een goede race gaan hebben."

SI202203260476_hires_jpeg_24bit_rgb

Racepace goed

Tenslotte wordt Verstappen gevraagd hoe hij kijkt naar de racepace ten opzichte van Ferrari. "Dat ziet er goed uit, ze hebben in de vrije trainingen niet echt long-runs gedaan dus ik weet het niet helemaal maar zelf kan ik zeggen dat het goed voelde." 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden