BREAKING: Mick Schumacher niet in actie tijdens GP van Saoedi-Arabië

door Jacobine van den Berg
10-saturday-monza

Mick Schumacher komt niet in actie tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië na zijn crash in de kwalificatie. Het team van Haas maakt dat zaterdagavond bekend via de eigen sociale media kanalen. De Amerikaanse renstal heeft ook besloten dat Kevin Magnussen de enige coureur zal zijn zijn die namens Haas in actie komt. Door reglementen is het niet mogelijk om een vervanger in te zetten in de race. 

Tijdens Q2 crashte de jonge Duitser met volle snelheid in de muur. Schumacher was wel bij bewustzijn en kon uit de auto komen. Daardoor leek hij geen fysiek letsel opgelopen te hebben. Toch vertrok hij uit voorzorg naar het ziekenhuis voor de nodige controles met een helikopter. 

Wagen afgeschreven

De wagen van Schumacher is zo goed als afgeschreven na de harde klap. Het was ook maar de vraag of de auto tijdig gerepareerd kon worden en of er een nieuwe auto gereed kon worden gemaakt.

Vervanger niet mogelijk

Een vervanger voor Schumacher is niet mogelijk omdat de reglementen van de FIA melden dat een coureur aan minstens één sessie moet hebben deelgenomen voor de start van de race. 

22:23: Update van Schumacher

Schumacher maakt het goed zo laat hij weten in een update. "Ik wilde even laten weten dat ik oké ben. Bedankt voor de lieve berichten. De auto voelde geweldig, we zullen sterker terugkomen", schrijft Schumacher bij een selfie op Twitter.

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden