George Russell: We werken hard maar maken geen progressie

3639737

George Russell is niet tevreden met de zesde plaats in de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Brit vindt dat hij minimaal bij de eerste vijf had moeten staan. Toch lijkt een zesde plaats vergeleken met zijn teamgenoot nog niet zo slecht.

Dat Mercedes het lastig heeft in 2022 is inmiddels wel bekend. Toch leken ze in Bahrein een beetje in niemandsland te rijden achter Ferrari en Red Bull. Dit weekend staat het team er nog slechter voor en strijdt het met Alpine en Alfa Romeo om punten achter de topteams. Lewis Hamilton wist in de auto niet eens uit het eerste deel van de kwalificatie te komen. George Russell lukte dit wel en zette zijn bolide op P6. De talentvolle Brit is zeker niet tevreden met het resultaat.

De jacht naar voren

"Het is een erg zwaar weekend voor het team. We weten dat het porpoising het probleem is maar we krijgen het maar niet opgelost.” Dat liet Russell na afloop van de kwalificatie weten tegenover F1.com. “We werken dag en nacht aan een oplossing maar we lijken nog weinig progressie te maken. Elke dag kun je weer leren en dat hebben we vandaag waarschijnlijk ook weer gedaan.” Toch kijkt de Brit wel uit naar de race. “Ik denk dat onze auto het beter doet in de langere runs vergeleken met Alpine en Alfa Romeo, onze concurrenten op dit moment.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden