Charles Leclerc: hard gevochten maar eerlijk

Header liveblog 1 Bahrein

Charles Leclerc is na een mega gevecht met Max Verstappen als tweede geëindigd in de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Monegask en de Nederlander zorgen voor het nodige spektakel in de laatste fase van de race. Het is uiteindelijk Verstappen die aan het langste eind trekt, maar Leclerc heeft genoten van het gevecht. 

Leclerc zegt na afloop van de race dat het een hard gevecht was, maar wel eerlijk. Hij hoopt dat elke race hetzelfde gaat verlopen. Hij is wel teleurgesteld dat hij niet de uiteindelijke winnaar is geworden. Lange tijd zag het er wel zo uit nadat Ferrari een slimme strategie uitspeelde op pole-rijder Sergio Pérez. Ferrari zei tegen Leclerc dat hij binnen moest komen voor een undercut maar deden dat uiteindelijk niet, terwijl Pérez wel de pitstraat in ging. Daardoor nam Leclerc de leiding over. 

'Moeilijk Max bij te houden'

Leclerc zegt dat het team op twee verschillende strategieën zaten met teamgenoot Carlos Sainz. Aan de ene kant probeerden ze Pérez te vechten en aan de andere kant Verstappen. Het gevecht met Verstappen lukte prima en de Monegask had een slimme inhaalactie op de Nederlander. Hij vertelt dat de Ferrari langzamer was op het rechte stuk, maar weer sneller in de bochten vanwege meer neerwaartse druk. "Het was voor mij enorm moeilijk om Max bij te houden op de rechte stukken, maar het was leuk."

Max Verstappen en Charles Leclerc feliciteren elkaar na afloop Grand Prix Saoedi-Arabië 2022
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

Respect 

Leclerc feliciteert Verstappen op de boordradio in de rustige ronde na de race. In zijn interview direct na afloop vertelt hij dat er altijd respect is geweest tussen hem en de Nederlander. Zeker na een gevecht op een stratencircuit zoals het Jeddah Corniche Circuit. Nogmaals zegt de Ferrari-coureur dat hij graag had gewild dat hij had gewonnen maar hij is blij met het gevecht met Verstappen. "Ik ben nog nooit zoveel uitgedaagd", aldus Leclerc. 

Lees ook: Max Verstappen wint Grand Prix van Saoedi-Arabië na zinderend slot

Lees ook: Carlos Sainz: Red Bull was super snel

Lees ook: Drugovich neemt leiding over in kampioenschap na overwinning F2 Feature Race

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden