Drugovich neemt leiding over in kampioenschap na overwinning F2 Feature Race

Header liveblog 1 Bahrein

Felipe Drugovich wint de Feature Race van de Formule 2 in Saoedi-Arabië. Hij startte de race vanaf pole position en heeft deze positie daarna niet meer uit handen gegeven. Richard Verschoor en Jehan Daruvala maken het podium compleet.

Drugovich neemt met deze overwinning de leiding over in het kampioenschap. De Braziliaan verlaat Saoedi-Arabië met 45 punten op de teller. Op de tweede plaats in het kampioenschap staat Liam Lawson. Op zaterdag won hij de Sprintrace, maar op zondag wist hij de eindstreep niet te halen. 

Op ongeveer de helft van de race vindt er een gevecht plaats tussen Jack Doohan en Clément Novalak. Novalak geeft Doohan geen ruimte in de eerste bocht van het circuit, waardoor Doohan buiten de baan rijdt. Omdat hij op deze manier Novalak heeft ingehaald, geeft hij de plek een paar bochten later terug. Een ronde later geeft Novalak in dezelfde bocht wel genoeg ruimte, waardoor Doohan hem netjes in kan halen. Niet veel later duikt Novalak de pits in.

Hauger mist muur maar net

Dennis Hauger geeft in ronde 22 de leiding in de wedstrijd uit handen, voor het maken van zijn eerste pitstop. Tijdens het uitrijden van de pitstraat verremt hij zich, waardoor hij bijna de muur raakt. Hij finisht uiteindelijk als zesde. 

Uitvallers

Théo Pourchaire valt stil in de zevende ronde van de race. Het lijkt alsof de auto vanuit de zesde versnelling in neutraal springt. Omdat dit gebeurt in de derde sector, kan hij de wagen zelf de pitstraat inrijden. Naast een korte gele vlag in sector 3, is er op de baan weinig te merken van deze uitvalbeurt.

Liam Lawson is de tweede uitvaller van de race. Net na het wisselen van zijn banden wordt zijn naam bestempeld met een DNF. De linkervoorband lijkt niet goed aan de auto gemonteerd, waardoor Liam Lawson het einde van de pitstraat niet haalt. De wedstrijdleiding zal dit incident na de race verder onderzoeken. 

Lees ook: Esteban Ocon: Sterke kwalificatie als team

Lees ook: Fernando Alonso: We zijn competitief

Lees ook: Pierre Gasly: Het was geen makkelijke kwalificatie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden