Carlos Sainz: Red Bull was super snel

3639737

Carlos Sainz sluit de Grand Prix Saoedi-Arabië af met een derde plaats. Hij komt na Max Verstappen en Charles Leclerc over de finish. Sergio Pérez heeft hij achter zich weten te houden. 

Voor Sainz leek een podiumplaats nog niet eens zo vanzelfsprekend. Pérez zat de Spanjaard namelijk een geruime tijd op de hielen. "Het was heel close met Checo. En ik denk dat hij wat ongeluk heeft gehad met de safety car, maar de regels zijn de regels en ik denk dat ik net voor lag bij de safety car lijn. Dus het was mijn positie en vanaf dat moment was het vooral focussen op het behouden van de derde plaats", zo vertelt hij direct na de wedstrijd tegen David Coulthard. 

Druk van Red Bull

De Ferrari-coureur vond vooral het einde nog even spannend met Pérez achter zich: "Red Bull was super snel in de laatste tien ronden nadat de banden waren afgekoeld door de safety car. Ze waren aan het vliegen en legden veel druk op ons." Dat was ook te zien bij Verstappen, die net voor het einde van de race Leclerc wist in te halen. 

Ook reflecteert Sainz nog even kort op de prestaties van zijn team tegenover vorig weekend: "Een klein beetje progressie ten opzichte ban Bahrein. Er is nog steeds tijd te winnen, maar ik denk dat we daar wel komen."

Lees ook: Max Verstappen wint Grand Prix van Saoedi-Arabië na zinderend slot

Lees ook: Drugovich neemt leiding over in kampioenschap na overwinning F2 Feature Race

Lees ook: Esteban Ocon: Sterke kwalificatie als team

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden