alonso sprint imola

De Grand Prix van Saoedi-Arabië eindigde voor het team van Aston Martin in een puntloze race. Invaller Nico Hülkenberg kwam als twaalfde over de finish, vóór zijn teamgenoot Lance Stroll. 

Nico Hülkenberg: 'Nette en foutloze race gereden'

De Duitser reed een lange eerste stint op de harde banden, maar de safety car kwam volgens hem precies op het verkeerde moment voor zijn strategie. "Dat is waar we het verloren hebben, maar helaas heb je dat soort momenten niet in eigen hand", vertelde Hülkenberg tegenover F1.com. Desondanks is Hülkenberg zeer tevreden over zijn race op het uitdagende circuit in Jeddah. "Ik heb een nette en foutleze race gereden en dat is alles wat ik had kunnen wensen. Ik ben blij en trots op mezelf als oude roestige man", veronderstelde de Duitser met een knipoog. "Over een paar jaar zal ik terugdenken aan deze momenten als goede herinneringen." De afgelopen tien dagen omschreef Hülkenberg dan ook als druk en intensief, maar vooral als enerverend. 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aston Martin Aramco Cognizant (@astonmartinf1)

 

Lance Stroll: 'Werk aan de winkel'

Het is Stroll nog niet gelukt om punten te bemachtigen voor zijn team. Volgens de Canadees is er ook nog veel werk aan de winkel om de komende races goed voor de dag te komen. Tijdens de race raakte Stroll in een gevecht met de zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. "Hij zou me op een gegeven moment wel gaan inhalen, maar ik wilde het toch proberen om het laatste punt te pakken", meldde Stroll na afloop aan F1.com over de battle met Hamilton. Laterna werd de Canadees getoucheerd door Williams-coureur Alexander Albon, wat de Thai drie strafpunten heeft opgeleverd. Het race-incident vond in de laatste ronde plaats waardoor Stroll wel de race kon uitrijden. "Ik dacht dat ik hem genoeg ruimte gaf, maar ik moet de video eerst terugkijken om te zien wat er precies gebeurde", aldus Stroll. 

 

Lees ook: Hero or zero: Grand Prix van Saoedi-Arabië: Race

Lees ook: Charles Leclerc: Hard gevochten maar eerlijk

Lees ook: Carlos Sainz: Red Bull was super snel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden